Blindnis Noordbest fase II, Bloklandstraat, 1e Pijnackerstraat, Oude Noorden

Op de gevel van het woonblok Noordbest fase II, is een blindnis gesitueerd. Een vlak van 4867 x 2196 cm met een omlijsting. Van oudsher zijn deze nissen bedoeld als een plek waar reclame op kan worden aangebracht. In de huidige tijd worden ze vaak gebruikt voor kunstuitingen in de vorm van muurschilderingen. Deze schilderingen dragen bij aan een bijzondere en aantrekkelijke sfeer in de buurt.

RUOFF Architecten, de architect van het woonblok, heeft MURALS Inc. benaderd met de vraag of het bureau iets kon betekenen voor de blindnis. Natuurlijk waren wij enthousiast daar een blindnis een zeer dankbaar object is voor hedendaagse kunstenaars met name voor degene die zich hebben gespecialiseerd in muurschilderingen.

In overleg met Woonstad Rotterdam heeft MURALS Inc. Petra van Noort, Babette Kleijn en het duo Naamloozz & Nnamari voorgesteld een schetsontwerp te maken voor een blindnis. Na het samenstellen van een ad-hoc commissie bestaande uit oa omwonenden, zal een definitieve keuze gemaakt worden uit de 3 ontwerpen. Voorafgaand zullen de ontwerpen in de vorm van presentaties en workshops door de kunstenaars toegelicht worden. De vraag hoe een ontwerp voor een muurschildering tot stand komt zowel inhoudelijk als schilderkunstig, zal centraal staan.

Blind niche Noordbest Phase II, Oude Noorden Rotterdam 

In consultation with Woonstad Rotterdam, MURALS Inc. has Petra van Noort, Babette Kleijn and the duo Naamloozz & Nnamari proposed to make a sketch design for a blind niche belonging to the new building ‘Noordbest phase II’ in the Oude Noorden district of Rotterdam. A definitive choice will be made in consultation with residents and other stakeholders. Prior to this, a number of workshops will be given by the artists, in which the creation of a mural will be central to both content and painting.

Thanks to: CBK Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Woonstad Rotterdam, Ruoff Architecten