GPS

VOOR WIE

WAAR

PRIJZEN

SAMENWERKING

ONTHULLING

FOUNDERS

PHK18

ADVIES

Wanneer u opzoek bent naar een passende muur- vloer- of plafondschildering voor zowel uw in- als exterieur dan biedt MURALS Inc. een uitgebreid overzicht van muralisten met hun specialisaties. Wilt u meer weten over de wijze waarop MURALS Inc. te werk gaat, dan maken wij graag een kennismakingsafspraak. Dat kan bij voorkeur bij u op locatie maar het is ook mogelijk dat u eerst onze tentoonstellingsruimte PHK18 bezoekt in het geografisch hart van Rotterdam.

Tijdens het gesprek horen wij graag wat uw voorkeuren zijn, wat u van belang vindt en aan welke locatie u denkt voor een wandschildering. In het gesprek zullen wij met u de mogelijkheden doornemen en verschillende opties tonen.

Afhankelijk van uw wens, locatie en architectonische ruimte zullen wij met u in overleg bekijken welke muralist het best bij uw wens en beschikbare locatie past. Wanneer u niet direct een keuze kunt maken dan is het mogelijk drie schetsopdrachten te laten vervaardigen tegen een standaard vergoeding. Een goed overzicht van de mogelijkheden bieden ook atelierbezoeken.

Wanneer u uw voorkeur voor een beeldend kunstenaar heeft bepaald en de plek bekend is, dan stellen wij een offerte voor u op met daarin opgenomen de planning, leveringsvoorwaarden en het budget.

Wanneer u akkoord bent, zal de kunstenaar het definitieve schetsontwerp nogmaals voorleggen voor een laatste bespreking. Vervolgens wordt het goedgekeurde ontwerp uitgevoerd op de locatie. Afhankelijk van de opdracht wordt de uitvoering door de kunstenaar zelf, of door een externe partij gerealiseerd.

De oplevering kan mogelijkerwijs gepaard gaan met feestelijkheden en PR activiteiten. Ons bureau biedt de mogelijkheid dit voor u te organiseren. U kunt meer vinden over deze optie onder button: ‘Feestelijke onthulling’.

VOOR WIE

Bent u op zoek naar een wandschildering voor u in- en of exterieur van u bedrijf of in uw huis, dan heeft u bij MURALS Inc. een grote verscheidenheid tot u beschikking. Ook voor instellingen, en (semi) publieke ruimtes kunnen wij veel betekenen.

Wij bieden hoogwaardige hedendaagse schilderingen in een grote diversiteit. Abstract minimalisme, graffiti, post-graffiti, lettering, calligraffiti, codepoëzie, machinepainting, urbanart en supergraphics zijn voorbeelden uit ons aanbod. Sommige kunstenaars uit ons bestand hebben monumentale buitenopdrachten gerealiseerd. De gehele begeleiding van grootschalige opdrachten kunt u aan ons overlaten.

MURALS Inc. werkt ook met kunstenaars die zich meer dan gemiddeld verdiepen in de sociale achtergronden van de plek of het gehele gebouw waar de schilderingen aangebracht gaan worden. Medewerkers, bezoekers of bewoners krijgen een rol toebedeeld in de tot standkoming van de wandschildering(en) of worden deelgenoot in de onstaansgeschiedenis in de vorm van aantekeningen in boekvorm. Wij, of de betreffende kunstenaars zelf, kunnen u daar alles over vertellen.

WAAR

Overal. U kunt het zo gek niet bedenken of een muurschildering vindt zijn weg. Door een keuze voor de juiste kunstenaar op de goede plek, zal een nietszeggende ruimte transformeren in een ruimtelijke ervaring of, zoals Karin van Pinxteren, een van onze kunstenaars het mooi weet te verwoorden:

‘Een muurschildering gaat een architectonische verbinding aan. Het zuigt zich vast en wordt een met de drager. Een muurschildering is iets heel anders dan een schilderij of tekening. Het is een monumentale toepassing en betreft een ruimtelijke ervaring, wordt wezenlijk onderdeel van de ruimte. Een muurschildering op de juiste plek is een architectonische bijdrage, een vitale toevoeging aan de gewaarwording van een ruimtelijke omgeving. De eenvoud van het aanwezig zijn, zonder naden zichtbaar, fascineert me.’

Monumentale gevels

Museaal

Interieur

Vergeten plekken

PRIJZEN

De prijs voor een wandschildering is afhankelijk van een aantal factoren. Zo wordt de prijs mede bepaald door de omvang van het werk, de bereikbaarheid van de locatie, het benodigde materieel en de bekendheid van de kunstenaar. Verder is ook de uitvoeringstechniek en uitvoeringstijd mede bepalend voor de prijs. Een indicatieve prijs voor een gemiddelde muurschildering start bij een bedrag van ca. € 4000,- 

Uitzondering op de regel betreft het werk van Andrea Radai, haar werk heeft een aanvangsprijs van € 450,-. Zij maakt miniatuur wandschilderingen met olieverf waarbij de kleinste maat begint bij 6 x 8 cm.

Toonaangevende galeries, presentatie-instellingen, musea, kunstinitiatieven, interessante ad-hoc locaties en andere locaties waarbij tijdelijke muuurschilderingen gewenst zijn, kunnen contact opnemen met MURALS Inc. De prijzen voor tijdelijke wandschilderingen worden berekend volgens andere normen en liggen beduidend lager dan permanente schilderingen.

Wij werken volgens de richtlijnen van De Landelijke Algemene Voorwaarden Kunstopdrachten. In het contract dat wij met u opstellen, vindt u deze voorwaarden terug maar beperkt tot de essentie waardoor er een helder en inzichtelijk contract geboden wordt.

SAMENWERKING

Een tentoonstelling samenstellen is een creatief proces. Een proces waarbij zowel intuïtie als kennis een rol spelen. In de loop van de jaren hebben wij een groot aantal tentoonstellingen mogen samenstellen en hebben hierdoor inzicht gekregen in een aantal voorwaarden die ten grondslag liggen aan een spannende presentatie. Door onze specialisatie, wandschilderingen, is het arsenaal aan mogelijkheden flink uitgebreid want wat is er meer aansprekend dat een tentoonstelling waarin hedendaagse muurschilderingen deel uitmaken van het geheel.

Toonaangevende galeries, presentatie instellingen, musea, kunstinitiatieven, interessante ad-hoc locaties en andere locaties waarbij tijdelijke muuurschilderingen gewenst zijn, kunnen contact opnemen met MURALS Inc. Wij geven graag advies, denken mee of dragen zorg voor een geheel tentoonstellingsconcept.

Zie voor gerealiseerde tentoonstellingen onze site: www.phk18.nl

FEESTELIJKE ONTHULLING

Meer informatie over STOOKOLIE 010 vindt u hier → STOOKOLIE 010

Een wandschildering laten aanbrengen is een bijzondere gebeurtenis. De oplevering dus ook. Als u er prijs op stelt kunnen wij er voor zorgdragen dat de oplevering van uw wandschildering feestelijk zal plaatsvinden. U kunt denken aan een mooi vormgegeven uitnodiging, een biologische catering, wijnproeverij, een oesterbar, interessante sprekers, een High Tea, alles wat de bijzonderheid van de oplevering zal verhogen. Ook deze optie zal volledig in overleg geschieden.

FOUNDERS

Marleen van Wijngaarden en Peter Couwenbergh kennen elkaar sinds 2013 en dat is tevens het jaar geweest dat PHK18 het levenslicht zag. Toeval? Nee, hun gemeenschappelijke interesse werd direct omgezet in daden; architectuur en hedendaagse kunst samenbrengen in de vorm van wisselende tentoonstellingen van niveau, in een ruimte die daar meer dan geschikt voor is. PHK18 kreeg vorm en zal zich door de invalshoek van MURALS Inc. op een andere manier verder ontwikkelen.

Peter Couwenbergh, architect is sinds 1994 managing director van ConsortArchitects (1947 – 2017) en vanaf 2018 van ConvexArchitecten. In deze hoedanigheid heeft hij vele gebouwen op zijn naam staan waaronder Garak Tower East, een kantoorgebouw in Seoul, Zuid Korea.

Marleen van Wijngaarden, beeldend kunstenaar sinds 1991, heeft naast haar beroepspraktijk als beeldend kunstenaar van 1994 tot 2013 veel ervaring opgedaan als curator, organisator en initiator bij het kunstinitiatief Duende (1983 – 2013) en vanaf 2013 als curator van PHK18.

André Smits | Artist in the world- PHK18 van Wijngaarden / Couwenbergh

PHK18

MURALS Inc. houdt kantoor opdezelfde plek waar ook PHK18 gevestigd is. PHK18 is een ruimte voor hedendaagse kunst en verhoudt zich tot een werkomgeving gericht op architectuur. Sinds december 2013 worden met regelmaat tentoonstellingen georganiseerd. In mei t/m september 2017 was de tentoonstelling ABSTRACT WALL PAINTINGS III #DESTIJL100YEARS te zien bij PHK18. Naar aanleiding van deze tentoonstelling, waarbij acht kunstenaars evenzovele muren hebben voorzien van een Abstracte muurschildering, is het idee ontstaan om gericht aandacht te besteden aan dit fenomeen.

ABSTRACT WALL PAINTINGS III #DESTIJL100YEARS is naar een idee van Jasper van der Graaf ism TADA Projects

Voor meer informatie over PHK18, kunt u onze website bezoeken:  www.phk18.nl