Project Description

AIMÉE TERBURG

OVER

Aimée Terburg (1971) lives and works in Groningen (NL) where she graduated Cum Laude at Art Academy Minerva. As a process-based visual artist she constructs and reduces until a simplicity within the encounter of ‘material – maker – viewer’.

Aimée Terburg is gefascineerd door ruimte en waarneming. Als maker en kijker benadert ze de illusie van ruimte en de driedimensionale ruimte in hun raakvlak, tot er een essentie van beweging en stilstand ontstaat die de ogen zowel bezighoudt als rust geeft. Geboren en getogen in het Noorden heeft de ruimte van het landschap bij haar altijd een rol gespeeld. Het contrast en tegelijkertijd opgaan van de mens in een ruimte blijft voor Terburg een subtiele maar krachtige wisselwerking die zijn weerklank vindt in haar procesbenadering en resultaat. Contrasten als licht-donker, lijn-vlak, diepte-plat, amorf-geometrisch, brengt ze middels kleurtinten, textuur en compositie terug tot hun essentie en een eenheid die subtiele verschuivingen in waarneming creëert. In de diverse disciplines die zij inzet, is haar kern altijd herkenbaar. Schilderijen en tekeningen zijn in precisie, handmatig uitgevoerd tot die eenvoud, maar ogen tevens reproduceerbaar en monumentaal; ze nodigen uit nader en langer bekeken te worden. Haar muurschilderingen, vaak site- responsive murals, spelen in op zichtbare en / of historische elementen van het gebouw, veranderend daglicht door middel van ingezette kleurtinten (waardoor schaduw kleuren verdiept), of patronen van glanzend vernis waardoor deze verdwijnen of verschijnen afhankelijk van de kijkers locatie. Zo wordt de kijker tegelijkertijd betrokken bij het werk op de wand en de ruimte.
Aimée Terburg heeft ervaring met het geven van workshops aan bedrijven, waarbij praktische opdrachten met besprekingen na een lezing en uitleg over kleur en kleurtheorieën, inzicht geven in de kracht en subtiliteit van kleur in vlakverdelingen. Hierdoor kunnen werknemers betrokken worden in het proces en kan een opdracht voor een mural verdieping krijgen voor uw bedrijf.

PROJECTEN