Project omschrijving

BIG ART Het Hembrug 2019

ArtistGuido WinklerMaterialsPaint on wall
LocationHet HembrugArt directorMarleen van Wijngaarden
ProducerMURALS Inc.Thanks toPepe Boudewijns

ABOUT

BIG DIAMOND Object as wall painting by GUIDO WINKLER

BIG ART 12 – 15  September 2019 Het Hembrug, Zaandam

For 4 days the industrial Hembrugterrein was occupied by XL artworks of contemporary artists and designers. A unique mix of monumental paintings and drawings, large sculptures, big photos and huge installations by acclaimed names and emerging talents.

MURALS Inc. presents a big mural by Guido Winkler for BIG ART 2019

.Van 12 t/m 15 september vond de vierde editie van BIG ART plaats in vijf karakteristieke loodsen op het voormalige  industriële Hembrugterrein aan de rand van Amsterdam. De prachtige loodsen vormenden het decor voor meer dan 80 XL kunstwerken van hedendaagse kunstenaars.
MURALS Inc. nam voor de 2e maal deel aan de kunstmanifestatie BIG ART. Een tentoonstelling met als inzet kunst die imponeert door zijn omvang is natuurlijk een opportuun gegeven voor een bureau gespecialiseerd in muurschilderingen. Een muurschildering kent geen grenzen, behalve dan de maten die ooit door de architect bepaald zijn. Guido Winkler, door MURALS Inc. uitgenodigd voor deze show, wist raad met het gegeven BIG. Hij ontwierp een muurschildering van ± 360 x 1400 cm. Natuurlijk zit de kwaliteit hem niet alleen in de omvang maar én BIG én een prachtige illusionaire ruimtewerking grenst gegarandeerd aan een bijzondere kijkervaring. Om aan te geven dat BIG voor MURALS Inc. belangrijk is maar zeker niet doorslaggevend, bewijzen de intrigerende tiny murals in olieverf van Andrea Radai – zie MURALS Inc. database -, aanvangsomvang is 6 x 8 cm. Bezoek BIG ART, onze site www.murals-inc.com, de Kadebrug in Eindhoven, de huidige mural show ‘Nine to five’ bij PHK18 of een van onze andere projecten, en verwonder u over de zeggingskracht van de getoonde muurschilderingen zowel big als tiny.

BIG ART 2019
Hembrugterrein Middenweg 63, Zaanstad
Entrance: € 10 — free for children
Open: 12 – 15 September 2019
Thu, Fr, Sa, Su 11-19 hrs
For free tickets please visit our gallery PHK18

.

GUIDO WINKLER is beeldend kunstenaar en woont in Leiden. Hij maakt abstracte schilderijen, prenten, foto’s, ruimtelijke installaties en muurschilderingen die associaties oproepen met architectuur en waarin begrippen als ruimtelijkheid en tijd en de perceptie van deze begrippen worden onderzocht en zichtbaar gemaakt. Uitgangspunten zijn het (klassieke) perspectief in relatie tot ‘het schilderij als object’ en de invloed van context (of juist de absentie ervan) op perceptie. Guido Winkler exposeert in binnen- en buitenland. Hij wordt gerepresenteerd door Alfa Gallery in Miami en MURALS Inc. In Rotterdam. Guido Winkler is in organiserende zin actief als oprichter en uitvoerend directeur van het Projectatelier Leiden (1999-2002), en samen met Iemke van Dijk, IS-projects (2007-2019) en tegenwoordig EST (est. 2019). Voor Museum De Lakenhal creëerden zij het Openlucht Museum De Lakenhal: 100 jaar na De Stijl in 2017.

MURALISTS