Project omschrijving

GUIDO DE BOER @ WERELDMUSEUM ROTTERDAM

ArtistGuido de BoerBeschrijvingThe assignment contains a painting on walls and ceiling of a transit with a short staircase from exhibition space 2 to space 3. The mural by Guido de Boer connects the two spaces and other parts of the museum in a contextual way. In its presentation spaces, het Wereldmuseum will show a visual timeframe from then to now.
DimensionsVariableMaterialsInk on Wall
LocationWereldmuseumComissioned byWereldmuseum
Art directorMarleen van WijngaardenProducerWendy Rameckers Projectmanager Wereldmuseum
Thanks toWendy Rameckers

ABOUT

GUIDO DE BOER @ WERELDMUSEUM ROTTERDAM

De opdracht omvat een schildering op muren en plafond van een doorgang met een korte trap van tentoonstellingsruimte 2 naar ruimte 3. De muurschildering verbindt de beide ruimtes en overige vertrekken van het museum op een contextuele wijze. Het wereldmuseum zal in haar zalen een beeldend tijdspad tonen van toen naar nu.

Context tentoonstelling Kruispunt Rotterdam

In de nieuwe vaste presentatie staat de collectie van het Wereldmuseum centraal: deze laat zien hoe 130 jaar lang is verzameld door Rotterdammers voor Rotterdammers. De collectie vertelt ons relevante verhalen over het verleden, het heden en de toekomst. De tentoonstelling bestaat uit drie verschillende ruimtes met een eigen thema.

Ruimte 1- Waarom hebben we verzameld?

Ruimte 2 – Wat leert de collectie ons vandaag de dag?

Ruimte 3 – Hoe tonen we de culturele dynamiek van Rotterdam vandaag?

De mural vormt de overloop van ruimte 2 naar ruimte 3

Dichter, spoken word-artiest, voordrachtskunstenaar en schrijver Derek Otte verzorgd de Spoken Word bij binnenkomst. Deze Spoken Word is gemaakt op basis van de verzamelgeschiedenis en de missie van het Wereldmuseum. Het Wereldmuseum is een museum over mensen, met als missie de bezoeker te inspireren tot wereldburgerschap.

MURALISTS