Project omschrijving

GUIDO DE BOER

ABOUT

Guido de Boer (1988)

Kunstacademie Utrecht
In 2011 studeerde Guido de Boer af als grafisch ontwerper aan de kunstacademie in Utrecht. Inmiddels werkt hij nu zeven jaar als zelfstandig grafisch ontwerper in opdracht voor uiteenlopende opdrachtgevers als Melkweg Amsterdam, Het Nationaal Glasmuseum en ArtEZ Art Academy.
Letters en handschrift zijn de Boer’s gereedschappen, maar het middel is vaak ook een doel opzich. Thema’s als gevoel, karakter en spontaniteit komen daarom al snel bovendrijven in zijn werk. Dat maakt het werk persoonlijk en stevig, zonder dat het plat wordt.
Na zijn studie werden nog meer zaken belangrijk. Guido de Boer maakte zich druk om van alles en nog wat. Die gedrevenheid zette hij om naar een invloedrijk nationaal ontwerp magazine; Vormplatform, een creatieve broed- en grafische werkplaats; Kapitaal en een typografie educatie platform; High on Type. De interesse in educatie vertaalde zich in korte tijd naar drie functies als typografie docent aan de HKU, ArtEZ en de Koninklijke Academie in Den Haag. Deze ondernemingen en de functies als docent zorgen ervoor dat Guido in direct contact staat met de frisse wind in het vak en houd zijn eigen werk scherp.
In de tussentijd is zijn typo/grafische werk steeds uitgesprokener geworden en is er meer ruimte gekomen voor vrij werk.

PROJECTS