Project omschrijving

MURAL HET COACHHUIS, ROTTERDAM, 2017

ArtistSigmund de JongBeschrijvingAan de Wijnhaven 36 in Rotterdam is sinds 2017 SEVEN FIELDS, werkplaats voor spirituele groei gevestigd, als onderdeel van HET COACHHUIS. Op de begane grond en in het trappenhuis heeft Sigmund de Jong een muurschildering gemaakt.

Dimensions VariabelMaterialsAcryl op muur
LocationHet Coachhuis / Seven Fields, Wijnhaven 36, RotterdamComissioned byHet Coachhuis, Centrum Beeldende Kunst / Rotterdam
Art directorMarleen van WijngaardenProducerMURALS Inc.
Artist websitewww.murals-inc.comThanks toCentrum Beeldende Kunst, Rotterdam, Beeldend kunstenaar Marcel Wesdorp en Roel van der land van Het Coachhuis / Seven Fields, Rotterdam.

PROJECT

HET COACHHUIS / SEVEN FIELDS, Rotterdam

Een wandschildering door Sigmund de Jong

De directie van Het Coachhuis vroegen MURALS Inc. nadat zij het pand aan de Wijnhaven hadden betrokken om een abstracte muurschildering in het trappenhuis. Mede eigenaar Roel van der Land had een voorkeur voor het abstract minimalistisch werk van Sigmund de Jong.

De basis van het werk van Sigmund de Jong is het zoeken naar een konstruktieve dialoog. Hij zoekt niet zozeer het ‘beeld’ wat zich onderscheid, maar het ‘beeld’ wat verbindt. In dit geval was de zeer dominante trap en de twee identiteiten (boven t.o.v. beneden) het uitgangspunt. Beneden heeft de Jong, ter intensivering/compensatie van het gehele gebied, voor een zeer aanwezig groen ‘kleurvolume’ gekozen. De daarin aangebrachte witte lijn verbindt het reeds aanwezige lijnenspel van de architectuur. De bovenverdieping daarentegen heeft een andere functie en een veel meer ingetogen identiteit. De bescheiden kleurkeuze met daarin twee minimale accenten geeft betekenis en er ontstaat het gevoel van eenheid.

Omdat Sigmund de Jong als beeldend kunstenaar ingeschreven staat bij het CBK Rotterdam en Het Coachhuis een in Rotterdam gevestigd bedrijf is en openbaar toegankelijk, heeft het CBK Rottterdam aan deze opdracht kunnen bijdragen middels een investeringsbijdrage.

MURALISTS