Project Description

JEROEN EROSIE

OVER

Jeroen ‘Erosie’ Heeman (1976) woont en werkt in Eindhoven en studeerde cum laude af aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam in 2000,

Jeroen ‘Erosie’ Heeman (1976) woont en werkt in Eindhoven en studeerde cum laude af aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam in 2000, waarna hij een veelzijdig traject heeft bewandeld in verschillende disciplines als illustratie, typografie, graffiti en beeldende kunst. Hij is voornamelijk geïnteresseerd in de relatie tussen signatuur en lijnvoering, het spanningsveld tussen schrift en tekenvaardigheid. Dit komt tot uiting in een persoonlijke beeldtaal van symbolen, amorfe tekens en karakters die doet denken aan typografische vormen, architectonische ornamenten en symbolische referenties maar altijd een persoonlijk handschrift herbergt. Het werk reflecteert zijn brede visuele achtergrond en interesse en hij zoekt daarnaast door de vaak geïmproviseerde ordening een persoonlijke relatie tussen structuur en intuïtie. Naast een intens iteratief onderzoek in zijn schetsboeken tracht hij steeds nieuwe toepassingen en combinaties te vinden via tekeningen, schilderijen, collages, druktechnieken en natuurlijk op muren en gebouwen, zowel binnen als buiten.
Jeroen heeft zeer uiteenlopende exposities gedaan in binnen en buitenland, in galerieën, kunstinstellingen, musea en op muren van Berlijn tot Osaka, van Parijs tot Rotterdam.

PROJECTEN