Project Description

JOCHEM ROTTEVEEL

OVER

Jochem Rotteveel, 1976

Koninklijke Academie Den Haag

Jochem Rotteveel onderzoekt sinds 2008 tape als schildermedium. Recent heeft hij dat materiaalonderzoek uitgebreid naar plastic folie. Rotteveel laat zich inspireren door hedendaagse schilderkunst, maar ook sculptuur. Zijn materiaal verkent het grensvlak tussen plat en ruimtelijk. 

Rotteveel werkt zowel op dibond paneel, maar ook rechtstreeks op de muur (of op de vloer). Het werk in situ is altijd gerelateerd aan de locatie, zowel inhoudelijk als formeel. Zo ontwierp Rotteveel in de Stevenskerk in Nijmegen een antwoord op een grafsteen, waarbij hij het nummer van die grafsteen (nr. 272) omzette naar de corresponderende kleurcode, die ook inhoudelijk met de plek correspondeerde. Andere locaties waar Rotteveel in situ werkte: M50 (Shanghai), St. Johannes Evangelis Kirche (Berlijn), Ampelhaus (Oranienbaum), Naranjo (Madrid) en Nhow hotel (Rotterdam).

Rotteveel toont de veelzijdigheid van tape en plastic folie aan, niet alleen door zijn werk in situ en op dibond, maar ook middels andere technieken zoals zeefdruk en reliëfdruk. Rotteveel woont en werkt in Rotterdam en exposeerde sinds zijn afstuderen in 2009 in Shanghai, Berlijn, Barcelona en Madrid, maar ook in diverse expositieruimtes en op beurzen in Nederland. Rotteveel werkt sinds 2011 met Galerie Bart. 

PROJECTEN