Project Description

KARIN VAN PINXTEREN

OVER

Karin van Pinxteren (1967, ’s-Hertogenbosch, the Netherlands) studied Graphic Design and Architectural Design and gradually entered the field of art to become the full-on artistic practitioner she is today.

© PHK18

Een muurschildering gaat een architectonische verbinding aan. Het zuigt zich vast en wordt een met de drager. Een muurschildering is iets heel anders dan een schilderij of tekening. Het is een monumentale toepassing en betreft een ruimtelijke ervaring, wordt wezenlijk onderdeel van de ruimte. Een muurschildering op de juiste plek is een architectonische bijdrage, een vitale toevoeging aan de gewaarwording van een ruimtelijke omgeving. De eenvoud van het aanwezig zijn, zonder naden zichtbaar, fascineert me.

Voor mijn werk is een muurschildering een prachtig vehikel om een uitvergrote toevoeging voor een ruimte te maken, de perfecte drager voor coderingen vanuit taal die visueel wil vertellen. Door grafische wetten voor tekens, ritme en opmaak te vertalen in een eigen beeldend idioom komt een muur raadselachtig tot leven.

PROJECTEN