Project omschrijving

LUUK BODE

ABOUT

Luuk Bode, April 14, 1972, IJsselstein lives and works in Rotterdam, the Netherlands.

After graduating at the Willem de Kooning Academy in Rotterdam, Luuk Bode worked on illustration jobs for clients such as Dutch rock band Golden Earring, several national newspapers and Museum Rotterdam. For Rotterdam 2007: City Of Architecture he did a giant painting of approximately 3.500 square metres on the market square of Rotterdam. Together with fellow artists Hans van Bentem, Boris van Berkum and Pepijn van den Nieuwendijk he formed ‘De Artoonisten’. They created the Marten Toonder-statue in Rotterdam.

Luuk Bode woont en werkt in Rotterdam. Hij maakt schilderijen, tekeningen, muurschilderingen en ruimtelijk werk. Zijn werk wordt beïnvloed door de grootstedelijke omgeving: hoekige skylines, wergmarkeringen, (halfvergane) street art. Bode’s eerdere werk was figuratief, sterk geworteld in de popcultuur. Popiconen en straatcultuur waren belangrijke inspiratiebronnen. De karakteristieken van deze elementen is Bode steeds verder gaan uitvergroten, waardoor zijn kunstwerken steeds monumentaler en abstracter zijn geworden. In zijn meest recente werk spelen de grote schilders uit de 20e eeuw spelen in toenemende mate een rol. Zo is er een beeldtaal ontstaan van harde, geometrische vormen, waar weinig ruimte is voor twijfel. Het is een wereld van kracht en vitaliteit.

Bode’s werk is getoond in o.a. de Kunsthal, MAMA Showroom en Zerp Galerie in Rotterdam, P3 in Londen, La Luz De Jesus galerie in Los Angeles, en de Biënnale van Dakar in Senegal.

Voor het Rotterdam 2007, ‘City Of Architecture’ maakte hij een vloerschildering van 3500 m2 op het marktplein aan de Binnenrotte en in 2019 een muurschildering op een brug van 600 m2 in opdracht van Gemeente Eindhoven.

Luuk Bode vormde met Hans van Bentem, Boris van Berkum en Pepijn van den Nieuwendijk het collectief ‘de Artoonisten’. Zij maakten het Marten Toondermonument aan de Blaak in Rotterdam.

PROJECTS