Project omschrijving

NNAMARI (HU/NL) & NAAMLOOZZ

ABOUT

Annamaria Pisak aka NNAMARI Born Hungary, 1982

Kenneth Letsoin aka Naamloozz was born in 1972, Almelo.

Muralisten NNAMARI & NAAMLOOZZ werken zowel afzonderlijk alsook  gezamenlijk aan muurprojecten. Duidelijk is te zien wie wat heeft bijgedragen maar het resultaat laat zich altijd lezen als een geheel.
.
Annamaria Pisak aka NNAMARI is geboren 1982, Hongarije. Ze studeerde daar af als fotograaf in 2002, waarna ze begon te werken als forensische (object) fotograaf. Zeven jaar geleden verhuisde ze naar Nederland, ze kwam al snel in aanraking met straatkunst en abstracte kunst. In de afgelopen vier jaar schilderde zij regelmatig muurschilderingen. Ze is gespecialiseerd in zwart en wit, abstracte stijl. Haar werk is geïnspireerd door op-art, geometrie, modern-, industrieel-architectur en door andere hedendaagse abstracte kunstenaars. Ze werkt met plakband om scherpe contouren te creëren. De materiaalkeuze hangt af van het type en de grootte van het oppervlak, maar meestal van acryl- of spuitverf.
.

Kenneth Letsoin aka Naamloozz, geboren in 1972 in Almelo. Hij volgde kunsteducatie in Enschede, maar de kunstacademie was niet inspirerend genoeg. Hij besloot zijn eigen weg te gaan, de straat werd zijn leraar. Hij maakt vooral straatkunst (muurschilderingen, afvalinstallaties, advertentie poster cut-outs), maar hij maakt ook kunstwerken in zijn atelier. Zijn werk reflecteert op zijn unieke manier het gewone gebeuren van dieren, architectuur van de stad, het gedoe van mensen. Hij is ook vaak betrokken bij gemeenschapsprojecten, geeft hij workshops in scholen of maakt muurschilderingen met de kinderen samen.

——

PROJECTS