Project omschrijving

BART LODEWIJKS NOORDEREILAND DRAWINGS

ArtistBart LodewijksBeschrijvingFrom June 2020 to February 2021 Bart Lodewijks is working on a large linear chalk drawing that runs across the Noordereiland. He is drawing on the street, walls, houses and shops, and writes about the process and the people he is meeting while drawing. The project culminates in a publication, a performance and a permanent wall drawing.
DimensionsThe entire NoordereilandMaterialsChalk
LocationNoordereiland RotterdamComissioned byFoundation Dragende Muur
Art directorMarleen van WijngaardenProducerMURALS Inc. PRODUCTIONS
Thanks toMondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, BKOR - CBK Rotterdam, Stichting Volkskracht, Van Ommeren - de Voogt Stichting, Stichting Elise Mathilde Fonds

ABOUT

Noordereiland Drawings by Bart Lodewijks

NOORDEREILAND TEKENINGEN

Periode: juni 2020 – februari 2021

Van juni 2020 t/m mei 2021 werkt Bart Lodewijks aan een grote lineaire krijttekening die over het Noordereiland loopt. Hij tekent op straat, muren, huizen en winkels, en schrijft over het proces en de mensen die hij ontmoet tijdens het tekenen. Het project mondt uit in een publicatie, een voorstelling en een permanente muurtekening.

Een relevant en verbindend randprogramma op het Noordereiland versterkt het begrip en de intentie van het project op een leuke, leerzame en gezellige wijze. Dit programma zal ook plaatsvinden in THE GALLERY.

Bart Lodewijks is deelnemer aan de tentoonstelling PIEK SURVEY bij MURALS Inc. THE GALLERY. De opening op 3 juli 2020 was tevens het startschot van het project ‘Noordereiland Tekeningen’. Bart heeft binnen de tentoonstelling middels krijtlijnen de structuur van de ruimte gevolgd en is vervolgens naar buiten gegaan om in de straat tegenover de ingang verder te tekenen. Van daaruit loopt de lijn denkbeeldig door naar het Noordereiland 1,7 km verderop, om daar te starten met het teken project dat de komende negen maanden gaat plaatsvinden.

Sessie #01

Sessie #02

Sessie #03

MURALISTS