Project Description

PHK18 #11: ABSTRACT WALL PAINTINGS III #DE STIJL100YEARS

ArtistJasper van der Graaf, Karin van Pinxteren, Henriëtte van 't Hoog, Babette Kleijn, Graphic Surgery, Sonia Rijnhout, Dineke van HuizenDescriptionABSTRACT WALL PAINTINGS III is an exhibition of contemporary abstract art on walls, organized by artists. It is an international project, concurrent in time, theme and title. Several artspaces partnered up to make this project possible simultaneously and in connection with the 100th year anniversary of the art movement De Stijl.
DimensionsVariableMaterialsAcrylic on walls
LocationPHK18, RotterdamComissioned byBureau voor Kunst | PHK18
Art directorJasper van der Graaf, Marleen van WijngaardenProducerMURALS Inc.
Artist websitewww.murals-inc.comThanks toPeter Couwenbergh

OVER

PHK18#11: ABSTRACT WALL PAINTINGS III #DE STIJL100YEARS

May 21 until  September 30, 2017

 

Jasper van der Graaf / Graphic Surgery / Henriëtte van ’t Hoog / Dineke van Huizen / Sigmund de Jong /

Karin van Pinxteren / Sonia Rijnhout / Babette Kleijn 

ACEC / PHK18 / TRANSMITTER / SNO / LOOK&LISTEN

In mei en juni 2017 was de tentoonstelling ABSTRACT WALL PAINTINGS III #DESTIJL100YEARS te zien in Apeldoorn, Rotterdam, New York, Sydney en Marseille.

Abstract Wall Paintings III was een tentoonstelling met hedendaagse abstracte kunst op muren, georganiseerd voor en door kunstenaars. Het was  een internationaal project, gelijk in tijd, thema en titel. Verschillende kunstruimtes in binnen- en buitenland maakten dit parallelle project mogelijk.

De tentoonstelling vierde, met vele andere tentoonstellingen in heel Nederland, het 100-jarig jubileum van kunststroming De Stijl. Deze kunststroming, waar Piet Mondriaan, Theo van Doesburg en Gerrit Rietveld de meest bekende voorbeelden van zijn, heeft wereldwijde invloed gehad op de ontwikkeling van de beeldende kunst en vormgeving.

Abstract Wall Paintings III toonde abstracte kunst, 100 jaar na de oprichting van De Stijl, en was daarom vanzelfsprekend internationaal, en in hedendaagse vorm. Het resultaat was een monumentale ‘stalenkaart’ die de diversiteit van abstracte kunst van nu liet zien. Bezoekers die Mondriaan zochten kwamen bedrogen uit, maar Mondriaan zou zijn ogen uitkijken.

Deelnemende kunstruimtes: ACEC Apeldoorn, PHK18 Rotterdam, Transmitter New York, SNO Sydney, Look&Listen Marseille.

(Abstract Wall Paintings werd voor het eerst in 2015 georganiseerd in ACEC Apeldoorn).

www.acecgebouw.nl
www.transmitter.nyc
www.sno.org.au
www.gatyifat.com
abstractwallpaintings.blogspot.nl
ABSTRACT WALL PAINTINGS I (archive)
ABSTRACT WALL PAINTINGS II (archive)

100-jaar-de-stijl, NRC

MURALISTEN