Project omschrijving

SIGMUND DE JONG @PARKLAAN Rotterdam

ArtistSigmund de JongBeschrijvingPrivate assignment in the home environment.
DimensionsvariabelMaterialsPaint on wall
LocationParklaan, RotterdamComissioned byMURALS Inc.
Art directorMarleen van WijngaardenProducerMURALS Inc. Inc. PRODUCTIONS

ABOUT

Sigmund de Jong @Parklaan Rotterdam, private assignment

Even geleden werd MURALS Inc. THE GALLERY benaderd door een liefhebber van Minimal Art. Al snel viel de keuze op een muurschildering, de zgn Wall-Concepts, van Sigmund de Jong. Er volgde een gesprek met de kunstenaar op locatie en een bezoek van de potentiële klant aan het atelier. De locatie betrof een thuissituatie. Doorgaans zijn opdrachten als deze extra spannend voor beide partijen omdat het resultaat onontkoombaar is. De confrontatie met het werk is dagelijks en 100%. Sigmund de Jong werkt momenteel aan een voorstel die in samenspraak met de opdrachtgever zal leiden tot een spannende, transcendente toevoeging aan de specifieke inrichting die zeer minimalistisch is. Een uitdagende opdracht op het scherpst van de snede. Wordt vervolgd.

Sigmund de Jong komt uit Rotterdam en heeft gestudeerd aan de HKU in Utrecht, de ArtEZ Arnhem en De Ateliers vanaf 1980 tot 1988. In zijn muurschilderingen: ‘Wall Concepts’, is de kleur en lijnvoering gerelateerd aan de architecturale structuur van het gebied eromheen. Als er een ‘Wall Concept’ bij een verzamelaar wordt aangebracht, wordt het kunstwerk tot stand gebracht door participatie van beide partijen. Door de interactie tussen de bewoner, het specifieke interieur en de kunstenaar ontstaat er een open en organisch proces. Vanuit een schetsontwerp wordt al werkend tot het eindresultaat gekomen. Hierdoor wordt het niet alleen site specific maar is er op sociaal niveau constructieve interactie van de toekomstige eigenaar ingesloten. De ‘Wall Concept’ is specifiek en krijgt daardoor een zeer bijzondere kwaliteit. Het gaat om de ervaring.

Wall-Concepts

‘The self-referencing image speaks a language which can be both ideological and spiritual. With roots burrowed deeply in Northern European art, self-referencing images tend to amplify our awareness of light, space and time. This plays a vital part in the way we perceive our own surroundings. Sometimes it elicits critical thinking, but to me personally, it’s all about materializing faith in beautiful and virtuous ways.’

Uit een tekst door Sigmund de Jong

MURALISTS