Project omschrijving

ZAAIERSWEG, AMSTERDAM

ArtistAdrea RadaiBeschrijvingPrivate opdracht voor twee muurschilderingen, Amsterdam
Dimensions6 x 8 cmMaterialsOil on wall
LocationZaaiersweg, AmsterdamComissioned byPrivate opdrachtgever
Art directorMarleen van WijngaardenProducerMURALS Inc.

ABOUT

ZAAIERSWEG, Amsterdam

Private opdracht voor een muurschilderingen door Andrea Radai

MURALS Inc. werd benaderd met het verzoek te adviseren over de aanschaf van een muurschildering in een woonhuis. Na bezoek en een gesprek waarbij verschillende opties werden doorlopen, heeft de eigenaresse van het pand uiteindelijk gekozen voor 2 muurschilderingen van Andrea Radai.

Radai maakt tiny murals met olieverf. Deze prachtige kleine schilderingen van 6 x 8 cm,  zijn gebaseerd op found footage afbeeldingen. Deze afbeeldingen kunnen ook uit het fotoarchief van de opdrachtgever gedestileerd worden. Echter, Andrea Radai zal zelf haar keuze maken uit het archief, daar zij geraakt moet worden door de sfeer, de inhoud en de onderliggende emoties. Zij vertaald deze foto’s naar een olieverfschildering op muur, waarbij de keuze van de locatie nooit zomaar vanzelfsprekend is. Kleine verborgen parels. Niet opzichtig aanwezig maar op het moment dat je ze aanschouwt, vullen ze de gehele ruimte.

De eigenaresse van het pand was buitengewoon gecharmeerd van de 2 taferelen uit haar jeugd waarbij oude foto’s opnieuw leven zijn ingeblazen.

MURALISTS